Budžetam draudzīgi salāti vistas sirsniņām – ģimenei noteikti patiks

Meklējat jaunus, neparastus un gardus salātus, kas būs patīkams atklājums visai ģimenei? Tad šī vistas sirsniņu salātu recepte ir tieši tas, kas jums nepieciešams.

Šie absolūti budžetam draudzīgi salāti, kas turklāt ir ļoti vienkārši un ļoti ātri pagatavojami. Gatavos vistas sirsniņu salātus var pasniegt nekavējoties vai uz brīdi atstāt ledusskapī, lai garšas pilnībā attīstītos un savā starpā sasūktos.

Nepieciešamās sastāvdaļas

Vistas sirdis – 700 g

Olas – 4

Cietais siers – 150-170 g

Zilais sīpols – 1

Svaigi garšaugi (pētersīļi) garšai un dekorēšanai

Sāls un melnie pipari pēc garšas

Majonēze pēc garšas

Pagatavošanas gaita

Rūpīgi nomazgājiet vistas sirdis. Vāriet tās sālsūdenī, līdz tās ir mīkstas. Tas aizņems apmēram 30-40 minūtes pēc vārīšanas.

Atdzesējiet vārītās vistas sirdis, nogrieziet liekos taukus un vēnas (ja nepieciešams) un sagrieziet mazos gabaliņos.

VIDEO:

Cieti novāriet olas, atdzesējiet, nomizojiet un sagrieziet mazos kubiņos. Sarīvējiet cieto sieru uz rupjas rīves.

Zilais sīpols salātiem piešķir īpašu garšu un piegaršu. Marinēšanai sagrieziet sīpolu plānos pusgredzenos vai mazos kubiņos.

Pārlejiet sīpolu ar etiķi (var izmantot ābolu sidra etiķi vai parasto galda etiķi), pievienojiet šķipsniņu sāls un cukura. Pielāgojiet etiķa, sāls un cukura proporcijas pēc savas gaumes.

Ļaujiet sīpolam marinēties vismaz stundu, līdz tas paliek mīkstāks un zaudē savu pārmērīgo rūgtumu. Pirms pievienošanas salātiem viegli izspiediet lieko šķidrumu.

Lielā bļodā sajauciet sasmalcinātas vistas sirdis, cieti vārītas olas, rīvētu sieru un marinētu sīpolu. Pēc garšas pievienojiet sāli un piparus. Salātiem pievienojiet majonēzi. Labi samaisiet, lai sastāvdaļas vienmērīgi sadalītos un garšas apvienotos.

Kā jau iepriekš minēts vēlams pagatavos vistas sirsniņu salātus uz pāris stundām ievietot ledusskapī. Pirms pasniegšanas dekorējiet ar svaigām pētersīļiem vai citiem zaļumiem. Un, ja ir vēlme, majonēzi var aizstāt ar krējumu vai, piemēram, jogurta mērci.